FÖRHANDLINGSANSVARIG

Beskrivning

 • FÖRHANDLINGSANSVARIG

 • Industrial Relations Manager / Förhandlingsansvarig

  MTR a¨r ett globalt servicefo¨retag inom spa°rbunden trafik som med fokus pa° sa¨kerhet, punktlighet och service erbjuder ett pendelta°g i va¨rldsklass. MTR har genomga°tt en positiv fo¨ra¨ndringsprocess under de senaste a°ren och vi fortsa¨tter va°r satsning pa° sta¨ndig utveckling. Just nu a¨r vi inne i en spa¨nnande tillva¨xtfas. Fra°n och med december 2016 och 10 a°r frama°t driver MTR pendelta°gstrafiken i Stockholmsregionen pa° uppdrag av trafikfo¨rvaltningen inom Stockholms la¨ns landsting.

  Vi söker nu en driven och uthållig Industrial Relations Manager/Förhandlingsansvarig till MTR Pendeltågens HR- och Kommunikationsavdelning.

  Ditt uppdrag

  Som Industrial Relations Manager har du en nyckelroll na¨r det ga¨ller att driva och utveckla va°ra fackliga relationer men ocksa° att sa¨kersta¨lla en konsekvent kollektivavtalstilla¨mpning och hantera alla slags arbetsra¨ttsliga fra°gor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter a¨r att organisera fortlo¨pande MBL-information, kalla till och genomfo¨ra prima¨rfo¨rhandlingar och hantera inkommande fo¨rhandlingsframsta¨llningar i diverse tvistefra°gor. Du ger ra°d och anvisningar i personala¨renden sa°som avsked, uppsa¨gning, varning och omplacering. Du sa¨kersta¨ller att va°ra sta¨llningstaganden a¨r fo¨rankrade och affa¨rsma¨ssiga och du fo¨r ra¨ttvisande protokoll. Det inga°r a¨ven i ditt uppdrag att ge interna direktiv om hur va°ra kollektivavtal ska tolkas och tilla¨mpas. Du kommer ibland att skriva kortfattade ra¨ttsutredningar, go¨ra affa¨rsma¨ssiga riskbedo¨mningar och fo¨rankra sta¨llningstaganden.

  Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  Kalla till och genomföra primärförhandlingar samt skriva protokollOrganisera MBL-informationHantera förhandlingsframställningar     Sto¨tta chefer och HR-kollegor i alla slags arbetsra¨ttsliga fra°gor; exempelvis varningar, uppsa¨gningar och omplaceringarAnsvara fo¨r arbetsmiljo¨fra°gorAnsvara fo¨r lo¨nerevisionsprocessen

  Dina tidigare erfarenheter

  Du har en akademisk examen inom juridik, personalvetenskap eller motsvarande och minst 3 a°rs erfarenhet av fo¨rhandlingsarbete, inklusive protokollskrivning. Du har stor vana av att tolka kollektivavtal och en bred arbetsra¨ttslig kompetens, samt god kunskap om arbetstidsfra°gor och schemala¨ggning. Kanske har du erfarenhet fra°n arbete som fo¨rhandlare/jurist pa° en arbetsgivarorganisation eller kommer fra°n en sto¨rre arbetsgivare da¨r skifttja¨nstgo¨ring och arbetstidsfra°gor a¨r centrala?

  Dina färdigheter och din personlighet

  För att trivas och passa som Industrial Relations Manager hos oss är du en person med stor drivkraft och du håller med lätthet flera processer igång samtidigt. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför. Med ett stort mått av strukturerat arbetssätt, professionalism, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Du är van vid att prioritera dina åtaganden och finner därmed de bästa lösningarna. Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en förmåga och vilja att bygga relationer.

  MTR erbjuder

  Tillsammans med MTRs härliga HR- och Kommunikationsgäng får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo! MTR sitter i fina lokaler på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.

  Ansökan

  Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

  I denna rekrytering samarbetar MTR med AH Executives. Om du har frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter;

  Inez Almquist, tel. 0737-084194, inez.almquist@ahexecutives.se

  Niklas Almquist, tel. 0733 640 640, niklas.almquist@ahexecutives.se

  Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, då intervjuer sker löpande.

  Välkommen!

Kontakt

AH Executives AB

  Källa

  Ansökan

  • Sista ansökningsdag 2019-01-07

  Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.

  Detaljer

  • Antal platser 1
  • Arbetstid Heltid
  • Lönevillkor Fast månads- vecko- eller timlön
  • Erfarenhet krävs Erfarenhet krävs
  • Publiceringsdatum 2018-11-13
  • Sista ansökningsdag 2019-01-07

  Följ oss på sociala medier

  Om oss

  Sveriges rikstäckande Jobbsajt!
  JobbetNu är ett enkelt verktyg för att hitta de allra senaste jobben i Sverige. Sök bland 1000-tals lediga tjänster med ett klick. JobbetNu är också en mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare där du som arbetssökande kan lägga upp videopresentationer, cv och bli matchad mot arbetsgivare. Ni som arbetsgivare kan annonsera och hitta flera nya spännande profiler i vår databas allt för att ni ska hitta nya kvalitativa medarbetare.